Sollicitatieverloop

Bij een sollicitatie bij Familiezorg O-Vl. doorloop je verschillende stappen. Deze stappen kunnen licht verschillen naargelang de functie waarvoor je solliciteert.

Sollicitatieverloop

1) Sollicitatie

Je solliciteert op één van onze openstaande functies of je dient een spontane sollicitatie in via het sollicitatieformulier. 

2) Pre-screening

Onze medewerkers nemen je cv nauwgezet onder de loep. Je krijgt steeds een antwoord op je sollicitatie, ook wanneer je kandidatuur niet wordt weerhouden.

Indien je in aanmerking komt voor de openstaande vacature mag je een telefoontje verwachten van ons. In dit telefonisch gesprek polsen we naar je interesses, ambities en verwachtingen. We bespreken je cv en gaan in op jouw eerdere werkervaringen. Je krijgt ook meer uitleg over het verdere verloop van de sollicitatie.

3) Sollicitatiegesprek

Hierna nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek kan zowel online als op ons kantoor in Gent doorgaan. Vooraf ontvang je een opdracht om voor te bereiden. Deze opdracht geeft jou een beeld van de jobinhoud, en laat ons ontdekken wat jij voor Familiezorg O-Vl. kan betekenen.  Tijdens het sollicitatiegesprek gaan we dieper in op alle aspecten van de functie en jouw competenties en motivatie.

4) Je hebt een job!

Bij een positieve evaluatie van je sollicitatiegesprek kan je carrière bij Familiezorg O-Vl. van start gaan. In een feedbacktelefoontje krijg je wat meer uitleg over de voorwaarden en bespreken we de startdatum. Ook als je niet aangeworven wordt, laten we je steeds iets weten.

5) Een warm welkom

Welkom! Tijdens je eerste dagen maken we je wegwijs bij Familiezorg O-Vl. zodat je weet wat je kan verwachten en bij wie je terecht kan. We maken ruimte voor een introductiemoment en voor verdere vorming. Daarnaast kan je ook rekenen op de begeleiding van je rechtstreeks verantwoordelijke.