Opleiding: start 4/03/2024

Ligt je hart bij anderen helpen en wil je de overstap maken naar een job in de zorg? Familiezorg O-Vl. helpt je op weg. Onze opleiding is volledig gratis en stoomt je in 12 maanden klaar tot verzorgende/zorgkundige.

 

Onze opleiding

Wil je graag aan de slag als verzorgende in de thuiszorg of zorgkundige in een woonzorgcentrum, maar beschik je niet over het juiste getuigschrift? Dan kan je bij ons terecht voor de opleiding tot polyvalent verzorgende/zorgkundige.

Onze opleiding bereidt je voor op alle aspecten van dit veelzijdige beroep. Het programma bestaat uit twee deeltrajecten en is een mix van theorie en praktijklessen en een stageperiode. In totaal duurt de opleiding 12 maanden. Tijdens de lessen ga je samen met de leerkrachten intensief aan de slag met de leerstof en oefen je nieuwe vaardigheden in praktijksituaties.

IKA - Opleiding tot verzorgende met loon

Via IKA, het structureel instroomkanaal, kan je bij ons aan de slag terwijl je het eerste jaar de opleiding tot verzorgende/zorgkundige volgt in het opleidingscentrum van Familiezorg Oost-Vlaanderen. Je krijgt een contract van onbepaalde duur, met verloning én vrijstelling van het werk tijdens lessen, stages en toetsen. Na afstuderen stroom je door naar de functie als verzorgende in de thuiszorg.

Voorlopig zijn al onze vacature hiervoor ingevuld. Wanneer deze opnieuw opengezet worden, zal je deze terugvinden op onze vacaturepagina onder de categorie 'Verzorgende in opleiding (IKA)'.

Start volgende opleiding: 4 maart 2024

Onze opleiding tot verzorgende/zorgkundige start binnenkort op maandag 4 maart 2024.
Alle infosessies voor deze start zijn afgerond.  

Op maandag 16 september 2024 start onze opleiding opnieuw. De planning voor de infosessies wordt hier binnenkort bekendgemaakt. 

Voor alle info en vragen kan je ook mailen naar: opleiding@familiezorg.be.

We helpen je graag verder!

Tot binnenkort!

  • albatros
  • imagobeeld
  • flamingo

Welk type verzorgende ben jij?

VIDEO - Waarom kiezen voor een opleiding bij ons? Onze cursisten vertellen.

Ontdek hier alles over onze opleiding

Benieuwd naar de sfeer in de opleiding?

Persoon aankleden
Kookles
Persoonlijke begeleiding
Verzorgingsles - verband rond arm
Diploma uitreiking
Communicatieve vaardigheden in spelvorm
Kookles

Voor onze opleiding werken we samen met ...

logo's vlaanderen, europese unie en vdab 2023