Familiezorg O-Vl.

Maak kennis met onze organisatie. 

Familiezorg O-Vl: uw zorg in goede handen

Onze missie

missie

Onze visie

Zorgzaam en warm handelen naar cliënten, medewerkers, partners en omgeving vormt de kern van Familiezorg O-Vl. 

Cliënten en hun omgeving:         
Iedereen kan in elke levensfase met elke (niet-medische) zorg- en ondersteuningsvraag bij ons terecht. Onze zorg neemt de behoeften, vragen en doelstellingen van de cliënt en zijn omgeving als uitgangspunt. Aan elke aanvrager bieden we advies en zorg op maat.

De cliënt staat centraal. Het ritme en de regie is in handen van de cliënt, wat we maximaal stimuleren. Door in te zetten op communicatie tussen cliënt, mantelzorger en de verschillende zorgpartners doen we aan zorgcoördinatie.

Medewerkers:
Familiezorg O-Vl. erkent de kracht van iedere medewerker en zet in op zelfmanagement. Elke medewerker kan zelf de koers bepalen binnen een duidelijk werkingskader. Zo kunnen onze werknemers actief op zoek gaan naar oplossingen bij knelpunten, waardoor snel en autonoom kan worden ingespeeld op de vragen van de cliënt.

Het is essentieel dat onze medewerkers zich goed kunnen voelen in hun job, zich competent ervaren, groeikansen krijgen en uitgroeien tot ambassadeurs. Familiezorg O-Vl. is een lerende organisatie en stimuleert haar medewerkers in het op zoek gaan naar leermomenten en het omgaan met nieuwe ontwikkelingen. Wij bouwen een leercultuur en werken een leeraanbod uit op maat van alle medewerkers.

Organisatie:

Als organisatie zijn we wendbaar. We verfijnen bestaande ideeën en zoeken nieuwe activiteiten. We geven als actieve partner mee gestalte aan een sterke sector gezinszorg. We vernieuwen onze werking proactief naar wijzigende sectorale en maatschappelijke evoluties.

Partners:

We zetten Familiezorg O-Vl. ook lokaal mee(r) op de kaart. Met een trekkersrol nemen we initiatief en verantwoordelijkheid in lokale netwerken en dragen we bij in actieve partnerschappen binnen een pluralistisch landschap.

Wie zijn we?

Familiezorg O-Vl. biedt zorg en ondersteuning in de thuisomgeving. We zijn er voor iedereen, in alle levensfases: jong, oud, alleenstaand, gezin, mantelzorgers of mensen met een zorgvraag. Onze 1700 medewerkers zijn actief in Oost-Vlaanderen en een deel van Vlaams-Brabant.

Als organisatie hebben we speciale expertise opgebouwd in de zorg voor ouderen, personen met een chronische of acute zorgnood, personen met (jong)dementie, personen met een psychische kwetsbaarheid, personen met een handicap en kraamzorg.

Wat doen we

Familiezorg O-Vl. biedt een wijd gamma aan zorg- en dienstverlening, waaronder gezinszorg, kraamzorg, poetsdienst, klusjesdienst, oppasdienst voor zieke kinderen en huishoudhulp met dienstencheques.

Onze zorgverlening richt zich niet enkel op het huishoudelijke aspect. Jouw levenskwaliteit staat voor ons op de eerste plaats. Daarom schenken we aandacht aan alle aspecten van je dagelijks leven en alle levensdomeinen die je kwaliteit van leven beïnvloeden.

We zetten ook in op de toekomst van de zorg: elk jaar stoomt ons opleidingscentrum nieuwe verzorgenden/zorgkundigen klaar voor de arbeidsmarkt.

Wie is wie: het directieteam

Mieke Ruys

Mieke Ruys

Algemeen directeur

Foto: copyright Johan Martens

 

Frederik Gelorini

Directeur zorg

Frederik Gelorini
kristien

Kristien Maréchal

Directeur HR en VTO

Leen Vanderhaeghen

Directeur administratie en ICT

Leen Vanderhaeghen
Marc Vervaecke

Marc Vervaecke

Directeur Step en facility