Kraamzorg

Onze gespecialiseerde kraamverzorgenden staan je bij met raad en daad in de periode voor en na de bevalling.  Zo krijg je als kersverse ouder even wat ademruimte.

Hoe helpen we?

Met de geboorte van je baby breekt een spannende en ingrijpende periode aan. Familiezorg O-Vl. helpt jou en je gezin goed op weg. We zorgen voor rust en vertrouwen, zodat je van de bevalling kan herstellen en extra kan genieten van die eerste weken met je kindje.

Onze verzorgenden springen bij in het huishouden, bieden familiale ondersteuning en helpen bij de verzorging van je baby. Daarnaast voorzien onze ervaren kraamverzorgenden je van extra advies, begeleiding en uitleg bij borstvoeding, slaaphouding, huilgedrag en troosten. 

We ondersteunen waar nodig. Samen bespreek je welke taken je kraamverzorgende tijdelijk van je kan overnemen, zoals:

  • Luiers verschonen
  • Je baby een badje geven
  • Opvang van de andere kinderen
  • Wassen en strijken
  • Koken
  • Kraamvisite organiseren

Onze kraamverzorgenden zijn gespecialiseerd in de zorg voor meerlingen, kwetsbare zwangerschappen, vroeggeboorte en medische complicaties bij moeder of kind.

pamper verversen
Charlotte
cliënt
Na een moeilijke bevalling was de kraamzorg echt welkom. Ik kon op mijn gemak wennen aan de nieuwe situatie en tijd doorbrengen met mijn zoontje, zonder me zorgen te hoeven maken over het huishouden.

Hoeveel kost kraamzorg?

Voor kraamzorg betaal je een wettelijk bepaald tarief. Deze bijdrage is afhankelijk van je gezinssamenstelling en (gezamenlijk) inkomen. Tijdens een eerste huisbezoek berekenen we hoeveel je precies betaalt per uur.

Verschillende mutualiteiten en verzekeringsmaatschappijen komen tussen in de kosten voor kraamzorg voor een bepaalde periode en/of onder bepaalde voorwaarden.

baby krijgt bad

Ik wil kraamzorg aanvragen

Doe je aanvraag hier. We nemen zo snel mogelijk contact op.