Centrum voor dagopvang voor jonge personen met dementie

Wanneer de diagnose van dementie wordt gesteld voor je 65ste, spreken we van jongdementie. Als jonge persoon met dementie heb je andere behoeften en een ander soort begeleiding nodig dan oudere mensen met dementie. Onze centra voor dagopvang beantwoorden aan deze vraag.

Zinvolle dagbesteding

De activiteiten in onze CDO's zijn afgestemd op de levensfase waarin jonge personen met dementie zich bevinden. De nadruk ligt hier op actief bezig zijn en een zinvolle dagbesteding. Met goede begeleiding en ondersteuning, richten we ons op wat je wél kan. In onze centra voor dagopvang spendeer je een gezellige dag met lotgenoten in een huiselijke sfeer.

 

Begeleiding

Een vast team verzorgenden onder leiding van een CDO-verantwoordelijke zorgt voor begeleiding. Zo zie je steeds dezelfde vertrouwde gezichten terug. Onze verzorgenden zijn specifiek opgeleid in de zorg voor jonge personen met dementie. Met zorgen of vragen kunnen ze voor ondersteuning steeds terecht bij de CDO-verantwoordelijke en verzorgenden.

 

herfstwandeling
Luc, bezoeker CDO
Thuis en op het werk ging alles al een tijd veel moeizamer. Toen ik de diagnose kreeg, werd plots veel duidelijk, ook voor mijn vrouw. Nu kunnen we samen kijken hoe het verder moet.

Mantelzorgers

De tijd die je hier doorbrengt, geeft je mantelzorger de kans om even op adem te komen. Ook voor steun, informatie en een luisterend oor kunnen jonge personen met dementie en hun gezin in onze CDO’s terecht.

Zoek je als mantelzorger extra ondersteuning in het omgaan met dementie? Maak dan gebruik van onze kosteloze zorgbegeleiding. Onze zorgbegeleiders geven je advies en maken je wegwijs in het zorglandschap.

 

Zorg op maat

Bij Familiezorg O-Vl. hebben we oog voor de mens achter de ziekte. We luisteren altijd naar jouw mogelijkheden, wensen en behoeften. Dementie verandert je leven, maar je ziekte bepaalt niet wie je bent. Voor je naar een van onze CDO’s komt, overleggen we samen met jou welke ondersteuning je nodig hebt. Je kiest zelf hoe lang je aanwezig wil zijn en aan welke activiteiten je deelneemt. Jij beslist.

verzorgende en cliënt spelen tafelvoetbal

Hoeveel kost dit?

Je betaalt 3,5 euro per uur. Verschillende ziekenfondsen voorzien een tussenkomst.
Een warme middagmaaltijd kost 4 euro. Ook een broodmaaltijd is mogelijk.

 

Onze CDO's

Zorgbegeleiding voor jonge personen met dementie

Zit je nog met vragen rond omgaan met jongdementie? Ga dan te raad bij onze zorgbegeleiders.