Mei | Parelcouscous met gepofte kikkererwten & feta

In mei delen we dit heerlijke recept voor parelcouscous met gepofte kikkererwten en feta.

 

Voor de maand mei delen we een recept van Irene Tassyns, ex-beleidsmedewerker HR uit Gent. Zij leert ons hoe je de beste parelcouscous met gepofte kikkererwten en feta klaarmaakt.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 courgettes
  • 4 tomaten
  • 2 blikken kikkererwten
  • 400 g parelcouscous
  • 200 g feta
  • 2 lente-uien
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes tijm
  • paprikapoeder
  • 1 l groentebouillon
  • peper & zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220° en bereid de bouillon.
  • Snijd de courgettes in halve plakken en de tomaten in partjes. Verdeel de courgettes, tomaten en de helft van de takjes tijm over één kant van een bakplaat met bakpapier. Meng met 4 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bestrooi met het paprikapoeder en meng met 4 eetlepels olijfolie.
  • Bak de groenten en kikkererwten 20 minuten in de oven.
  • Snij de lente-ui in fijne ringen en bewaar de witte en groene gedeeltes apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit. Verhit ondertussen de boter in een pan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 2 à 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 3 minuten totdat de parelcouscous licht geroosterd is.
  • Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 à 14 minuten zachtjes koken.
  • Verkruimel de feta. Voeg de geroosterde courgettes en de tomaten, 2 el citroensap en de helft van de feta toe aan de pan met parelcouscous.
  • Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de lente-ui en de overige feta.

Tast toe!

Zin in een ander gerecht? Klik hier!