Maart | Balletjes met witloof
Leen De Cubber, verzorgende uit Geraardsbergen, deelt een gerecht van haar 91-jarige grootmoeder: balletjes met witloof!
Voor de maand maart delen we een recept van Leen De Cubber, verzorgende uit Geraardsbergen.
"Dit is een gerecht van mijn 91-jarige grootmoeder. Het is supersnel klaar en smaakt heerlijk en je hebt maar drie ingrediënten nodig: kalfsgehakt, veel witloof en een beetje bouillon." - Leen
Ingrediënten (4 personen)
- 1 kg witloof
- 400 g kalfsgehakt
- 150 ml kalfsbouillon
- temperke van bloem, water, citroen en eigeel
Bereiding
- Rol balletjes van het gehakt. Ongeveer zo groot als een golfbal.
- Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan en leg de balletjes erin. Bak ze kort aan alle kanten en kruid naar smaak.
- Was het witloof en versnipper het in stukken van ongeveer 5 cm. Leg dit bovenop het gehakt.
- Voeg de bouillon toe en verlaag het vuur. Laat dit ongeveer 15 minuten stoven met het deksel op de pan tot het witloof wat doorzichtig is en de balletjes gaar zijn.
- Voeg het 'temperke' erbij om de saus te binden.
Tip: je kan dit gerecht serveren met puree, polenta of quinoa.
Eet smakelijk!
Zin in een ander gerecht? Klik hier!