Augustus | Lokerse paardenworst

Mieke Ruys, algemeen directeur van Familiezorg O-Vl, deelt hoe zij de typische Lokerse paardenworst klaarmaakt. 

 

Voor de maand augustus delen we hoe Mieke Ruys, algemeen directeur bij Familiezorg O-Vl, Lokerse paardenworst klaarmaakt.

"Ik heb dit recept gekregen van een verzorgende die me hielp tijdens het herstel van een schouderbreuk. Sindsdien maak ik altijd dit gerecht volgens het recept van Marianne Bonnen", zegt Mieke.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1,5 kg verse paardenworsten
  • 3 paprika's
  • 3 ajuinen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel ketchup
  • look (optioneel)
  • 2 doosjes gepelde tomaten

Bereiding

  • Stoof de gekuiste en gesneden uienpaprika's en look goed aan in boter.
  • Voeg de mosterd en ketchup toe en laat nog even meebakken.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en laat garen tot alle ingrediënten zacht zijn.
  • Mix de saus en voeg nadien de worsten toe.
  • Giet er water bij tot de worsten volledig onder staan en roer om.
  • Laat de worsten minstens één uur zachtjes garen.
  • De worsten moeten heel zacht zijn zodat ze bijna uit elkaar vallen.
  • Serveer met (bruin) brood of verse frietjes!

Weetje | De paardenworst is bekend geworden door de tiendaagse Lokerse Feesten bij de start in 1975.

Eet smakelijk!

Zin in een ander gerecht? Klik hier!