Familiezorg O-Vl. tevreden met erkenning als prioritaire doelgroep

Familiezorg O-Vl. reageert tevreden op de beslissing van het Agentschap Zorg en Gezondheid om de verzorgenden in de thuiszorg op te nemen als prioritaire doelgroepen in de vaccinstrategie.

Familiezorg O-Vl. tevreden met erkenning als prioritaire doelgroep

GENT, 9/12/20 - Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft beslist om ook de verzorgenden in de thuiszorg als prioritaire doelgroep in de vaccinatiestrategie op te nemen. “We zijn zeer blij dat de Vlaamse regering gehoor heeft gegeven aan onze oproep op het personeel  van dienst gezinszorg niet te vergeten. Deze beslissing is cruciaal voor zowel de bescherming van onze medewerkers als onze cliënten.”, reageert algemeen directeur van Familiezorg O-Vl. Mieke Ruys tevreden.

De thuiszorg behoort tot de prioritaire doelgroepen bij de uitrol van de vaccinatiestrategie, maakte de Vlaamse regering onlangs bekend. In de huidige vaccinatiestrategie zullen de eerste vaccins naar de woonzorgcentra gaan, gevolgd door collectieve zorginstellingen. Hierna is het de beurt aan de ziekenhuizen en de zorgverleners van de eerstelijnszorg. Het Agentschap Zorg en Gezondheid verduidelijkte dat verzorgenden in de gezinszorg wel degelijk tot deze laatste groep worden gerekend.

“We zijn erg tevreden met de beslissing van minister Beke om de gezinszorg expliciet op te nemen als prioritaire doelgroep in de vaccinatiestrategie.”, reageert Mieke Ruys, algemeen directeur van Familiezorg O-Vl. “Onze verzorgenden staan elke dag in de frontlinie tegen het coronavirus. Onze inspanningen gingen hier te vaak onopgemerkt voorbij. Dat de Vlaamse regering hen expliciet benoemd als prioritaire doelgroep, is een erkenning van hun essentiële rol als zorgverlener binnen de eerstelijnszorg. We kunnen dit dan ook alleen maar toejuichen”.